Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 MOTRU

JUDEȚUL GORJ

Un Oraș, O Școală, O Poveste

A fost odată ca niciodată,

că de n-ar fi fost nu ne-am fi dorit să zburăm, nu ne-am fi dorit să visăm.
Dar iată că a fost un oraș mic, dăruit de Dumnezeu cu o zestre spirituală preţioasă, cu un peisaj minunat creat de confluenţa mai multor forme de relief, cu apă limpede şi oameni minunați.
Și-n acest tărâm de poveste se ridică falnic un cuib de înţelepciune, o intersecţie în viaţă, care îţi permite să o apuci pe unul din drumurile care ţi se deschid în faţă.
Școala Gimnazială Nr.1 Motru. Şcoala este inimă pentru inima oraşului, este tot ceea ce poate fi mai frumos, este locul unde florile spiritului uman înfloresc, locul unde florile culturii s-au înfrăţit cu florile de mină, locul unde lumina din adâncurile pământului şi-a unit razele cu lumina gândului mereu cutezător spre cunoaştere.
S-a înființat în 1965 când Motru a apărut pe hartă, ca oraș. A funcționat la început cu clase primare, de gimnaziu și de liceu. De-a lungul timpului, când spațiul școlar s-a extins, a rămas doar cu clase primare și de gimnaziu.
Şcoala Nr. 1 din Motru rămâne un arbore al vieţii, cu un IERI – remarcabil, cu un AZI – aflat sub zodia înnoirii şi un MÂINE – al nădejdii.
O școală ca oricare alta din această țară. O școală în care se instruiește și se face educație ca în miile de școli de pe pământul românesc. Da. Însă, dacă pornim de la preceptul că fiecare ființă umană este o individualitate singulară și de neînlocuit, atunci și această școală, care înseamnă oameni, este unică: prin elevii săi, prin dascălii săi.
În cei 50 de ani, mii de elevi s-au format pe băncile acestei şcoli, sute de dascăli au modelat caractere, oferind oraşului învăţământ de calitate şi cât mai multe elite. În tot acest timp Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, prin învăţători şi profesori, elevi şi părinţi, şi-a construit un statut şi un renume în judeţul Gorj.
Nimeni nu trebuie să uite că Şcoala Gimnazială Nr.1 Motru este o instituţie indispensabilă comunităţii, este un mediu educaţional de calitate, este o şcoală puternic angajată în formarea şi dezvoltarea tinerilor, capabilă să ofere servicii educaţionale de înaltă calitate şi performanţă.
Spațiu creator și modelator de destine, Școala Gimnazială Nr. 1 Motru s-a dovedit a fi și locul din care au pornit către lume oameni ce au avut cuvânt de temei și faptă de împlinire pentru țara noastră, și nu numai – academicieni, artiști și oameni de cultură, profesori, cercetători, medici, ingineri, polițiști..
A fost și a rămas o clădire înaltă, impunătoare cu ferestre largi, prin care pulberi de aur trimit soarele în fiecare zi.
Holurile sale, împodobite cu diplome și lucrări, puse la loc de cinste în panouri, vorbesc despre eforturile și strădaniile elevilor ce au atins treapta succesului școlar.
Însuflețită de atâtea glasuri de copii, de privirea ocrotitoare a atâtor dascăli destoinici, această școală este un tărâm minunat! Și,… să vă spun un secret: câteodată, când vrem să auzim, școala parcă ne vorbește. Ne spune despre alte generații de elevi pe care le-a găzduit, de jocurile de demult, de concursurile minunate care s-au organizat în ea. Ne emoționăm de mărturisirile ei și îi promitem că nu o vom dezamăgi și ne vom strădui să ne lăsăm numele înscrise prin rezultatele școlare bune ale elevilor, iar la rândul nostru, să fim exemple pentru generațiile următoare.
La noi nu se poate trăi fără momente deosebite. Ochii copiilor ne privesc întrebându-ne: Ce vom mai face?
Noi îi înţelegem. O luăm de la capăt, căutăm, iscodim şi reuşim. Aşa va fi întotdeauna căci

MÂINE VREM SĂ FACEM LUCRURI MAI BUNE DECÂT IERI

Pages: 1 2

Skip to content