Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 MOTRU

JUDEȚUL GORJ


Proiecte și parteneriate


15 iulie 2024
LA MULȚI ANI FOR LIFE, MOTRU
Clubul de lectura organizat de elevii claselor a II-a B si a V-a E de la Scoala Gimnanziala Nr.1 Motru, judetul Gorj, a avut drept scop punerea in evidenta a importantei cititului in viata elevilor.Cititul dezvolta creierul, imaginatia , ii invata pe copii despre lumea din jurul lor, le dezvolta vocabularul. Activitatea a fost coordonata de doamna profesor invatamant primar Craciun Dorina si de doamnele profesor Andrei Jeanina si Rat Jana Daniela. Cei mici au citit in aer liber, iar colegii mai mari, in cadrul clubului de desen, au reprezentat artistic personajele din cartile preferate sau copertile acestor carti. #ScoalaGimnazialaNr1Motru

13 iunie 2024, zi cu o mare semnificație religioasă şi patriotică, Înălțarea Domnului şi Ziua Eroilor, a fost marcată de elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Motru, clasele a V-a E şi a V-a A, membrii ai Cercului Cultul Eroilor, printr-un gest omagial la Monumentul Eroilor şi organizarea unei expoziții ad-hoc cu obiecte aflate în posesia cabinetului de istorie. Activitățile au făcut parte din proiectul interşcolar “Să ne cinstim Eroii! “, desfăşurat în parteneriat cu Liceul Teoretic Novaci şi Gradinița cu PP Nr.1 Motru şi vor continua printr-o întâlnire on-line cu colegii din instituțiile partenere, cu scopul de a disemina activitățile şi a împărtăşi experiențele proprii. #ScoalaGimnazialaNr1Motru

13.iunie.2024 În cadrul programului național “Împreună prindem curaj”, echipa de proiect formată din cadre didactice ale şcolii, dar ṣi din elevi susținuți de părinți, pe perioada anului şcolar 2023-2024 au derulat mai multe activități în cadrul proiectului “Şcoala prieteniei”, cu scopul de a conştientiza efectele violenței asupra dezvoltării elevilor: dezbatere cu tema “Copilărie fără violență”, spectacol de teatru – “Bătrânul cel bun din strada Speranței”, amanajarea unui spațiu de socializare ” Toleranță-integrare-prietenie”.
Astazi am bifat ultima activitate din proiect, “Marşul nonviolenței”, cu sprijinul Poliției Municipiului Motru şi a Poliției Locale, în care am implicat sute de elevi, zeci de cadre didactice şi părinți .
ŞCOALA GIMNAZIALA NR.1 MOTRU spune STOP VIOLENȚEI!!! #ScoalaGimnazialaNr1Motru

04.iunie.2024 Trupa de teatru a Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru vă invită să vizionați, într-un spațiu neconvențional, un scurt metraj adaptat după textul Ilenei Vulpescu, “Bătrânul cel bun din strada Speranței “, publicat în volumul “Candidati la fericire”.
Felicitări, doamna profesoară Negrea Gabriela şi minunaților elevi de la clasa a VI-a A! #ScoalaGimnazialaNr1Motru

În data 17 mai 2024, la Biblioteca Județeană “Christian Tell” din Târgu Jiu, elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru, Vîlceanu Ema şi Mihart Tudor, îndrumați de doamna profesor Bejenaru Felicia, au reprezentat instituția noastră la workshopul – “Finanțele pe înțelesul tuturor”, activitate coordonată de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în colaborare cu Banca Națională a României – Sucursala Gorj și Casa Corpului Didactic Gorj.
Evenimentul a avut loc în contextul Zilei Educației Financiare, reprezentând un concurs de proiecte demarate și derulate de către 25 de unități de învățământ preuniversitar gorjean.
În perioada 11 -16 aprilie 2024, dar şi în cursul acestui an şcolar, elevii nostri au participat la activități, potrivit unui calendar, sub îndrumarea cadrelor didactice Andrei Jeanina, Pîrvulescu Eduard, Raț Jana Daniela, Pasăre Laura, Bejenaru Felicia, Ardeiu Aurora, Tîrlea Ana, Voicu Alina, Negrea Gabriela, în cadrul proiectelor “De la joc….la educație financiară” şi “Banii mei” .
Produsul final al acestor proiecte a fost prezentat la workshopul “Finanțele pe înțelesul tuturor ” de minunații Ema şi Tudor! Felicitări, dragilor!
Felicitari tuturor ! #ScoalaGimnazialaNr1Motru

Astăzi, 12.05.2024, a fost despre ISTORIE!
90 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru, însoțiți de cadrele didactice, Raț Jana Daniela, Pasare Laura, Andrei Jeanina, Negrea Gabriela, Bîrnoiu Maria, Spiță Cristina şi Zavoianu Ilie, au participat la activitățile desfăşurate în cadrul Festivalului “RHABON, Istoria prinde viață” . #ScoalaGimnazialaNr1Motru

26.04.2024 Ne alăturăm și noi campaniei Capace cu suflet. Colectarea selectivă în vederea reciclării trebuie să se realizeze sub orice formă și se poate implementa oriunde: propria locuință, școli, instituții publice, etc.
Cu sprijinul părinților, am strâns capace pe care le-am predat astăzi la Penny. #ScoalaGimnazialaNr1Motru

25.04.2024
Elevii noştri, însoțiți de părinți, participă la Campania “Fără Bariere” din Proiectul “Generație fără bariere – Suntem altfel”, care este organizată la Sala Sporturilor in data de 25 aprilie 2024,Tg-Jiu.  Mulțumim părintilor, care ne au sprijinit şi însoțit elevii! 🩵 #ScoalaGimnazialaNr1Motru


24.01.2024 “UNIREA Românimei e visul meu de fier” ! Mihai Eminescu.
Printre multele activități desfăşurate, care au marcat împlinirea unui ideal măreț al unei generații de excepție, generația paşoptistă, anume Unirea Moldovei cu Țara Românească, “cheia boltei fără de care s ar prăbuşi întreg edificiul național”, elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru și-au dat mână cu mână într-o horă simbolică a recunoştinței față de înaintaşi, față de generațiile trecute care au făurit România modernă, apoi România Mare! (link)

Unirea Principatelor Române. Cum s-a format România?


22.12.2024 ”De Crăciun toate drumurile duc acasă” (link)


21.12.2023 “Şcoala lui Moş Crăciun”! (link)


19.12.2023 Vizită la Parlamentul României – clasele a VI-a A, VI-a C, VII-a D, VIII-a B (link)


19.12.2023 Clasa I -a A, în vizită de lucru la Cofetăria Ghiocela (link)


25.11.2023 Concursul Județean de Istorie ”MONUMENTELE GORJULUI VORBESC” a ajuns la ediția a II-a, un parteneriat între Societatea de Științe Istorice-Filiala Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj alături de Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Asociația ȘCOALA GORJEANĂ și Fundația Cultural-Științifică ”GHEORGHE MAGHERU”. Echipajul școlii noastre, format din Sanda Ștefania și Stanciu Alessia, coordonat de Dir. Prof. Raț Jana Daniela, a ocupat LOCUL I (link)


În cadrul campaniei “Săptămâna educației globale – 2023”, la nivelul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru vor fi derulate mai multe activități, toate sub semnul păcii – “Pace pentru planetă. O planetă a păcii!” Activitatea își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la educația globală ca instrument de solidaritate și schimbare, să contribuie la o lume mai durabilă, pașnică și echitabilă, promovând astfel un comportament pacifist, toleranța și respectul reciproc.
Astăzi, 16.11.2023, clasele de învățământ gimnazial au marcat “Ziua Internațională a Toleranței“, tema centrală fiind PACEA şi lectia toleranței! (link) 
 

15.11.2023 Activitate de prevenție şi conştientizare a pericolului pe care îl presupune consumul de droguri şi substanțe interzise, derulată la nivelul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru, în parteneriat cu ISJ Gorj, Biroul-Siguranță Şcoară din cadrul IPJ Gorj, serviciul SPAS din cadrul Primăriei Municipiului Motru, Jandarmeria Motru, Spitalul Municipal Motru şi Casa de Cultură a Municipiului Motru. Elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru şi cadrele didactice implicate în această acțiune au transmis un mesaj fără echivoc: “NU drogurilor! DA vieții!


Procedura Erasmus+

prezentarea consorțiului V1

prezentarea consorțiului V2


Și azi, 19 octombrie 2023, ne-am întâlnit cu domnul Alex. Elevii a șase clase gimnaziale au spus prezent la cea de a doua activitate de Educație financiară. Ne-am adunat în laboratorul de informatică să vorbim despre bani, buget, cheltuieli, venituri, economisire, bănci. Timp de 3 ore, elevii au aflat informații prețioase, absolut necesare consumatorului activ și responsabil. Au formulat întrebări, au primit răspunsuri, s-au bucurat de o experiență utilă.
Vă multumim, domnule Alex! Așteptăm cu nerăbdare următoarea activitate!


“Ziua mondială a animalelor, 4 octombrie” a fost marcată de elevii şcolii noastre printr-o activitate deosebită, unde animăluțul de companie al fiecăruia a fost în centrul atenției. Elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru, clasele a IV-a A, a V-a C, a V-a E şi a VI-a B, îndrumați de cadrele didactice, Bejenaru Felicia, Zăvoianu Maria, Andrei Jeanina, Zăvoianu Ilie, au desfăşurat un program artistic şi au participat la o activitate de informare despre animalele de companie, susținuă de doamna doctor veterinar Pasăre Mihaela, care a oferit cu amabilitate răspunsuri la toate întrebările elevilor noştri, mai ales în ceea ce priveste îngrijirea animalelor şi responsabilitatea pe care ne o asumăm pentru acestea.


27 septembrie 2023 ”ABC financiar pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr 1 Motru” (articol)


24 – 28 iulie 2023 ”Școala de Vară (RE)Creativă”


27 martie 191827 martie 2023, 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România! Activitate de suflet și simțire românească între cele două maluri ale Prutului derulată în cadrul parteneriatului dintre Direcția Generală de Educație a raionului Strãşeni, ISJ Gorj, ISJ Buzau, ISJ Iași. Elevii clasei a VI a D de la Școala Gimnaziala Nr.1 Motru au participat la o activitate cu înaltă încărcătură patriotică pentru a marca acest moment istoric de trăire românească! 🇷🇴🇷🇴🇷🇴 Dir. prof. Raț Jana Daniela


Astăzi, 30 ianuarie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a nonviolentei în școli, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru au desfășurat activități destinate creșterii siguranței în unitățile de învățământ preuniversitar și îmbunătățirea climatului educațional, prin conștientizarea consecințelor violenței psihologice – bullying.
Activitățile vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni


Prof. Înv. Primar Voicu Alina
Elevii clasei a III-a B au participat la activitatea ,,Viața fără violență “, în cadrul căreia s-a urmărit promovarea unei culturi a non-violenței.


Parada dovlecilor și costumelor de Halloween


Activităţi de Ziua Educației (5 octombrie 2022)
Prof. Înv. Primar Voicu Alina
5 Octombrie… elevi și profesori sărbătoresc EDUCAȚIA …singura capabilă să schimbe lumea.
Elevii au aflat care este însemnătatea acestei zile și cât de importantă este educația pentru progresul omenirii. Au descoperit citate celebre și realizat o expoziție de lucrări dedicate lecturii.


Prof. Înv. Primar Tîrlea Ana
Pe 5 octombrie se sărbătorește în fiecare an Ziua Internațională a Educației. Le-am vorbit elevilor clasei a III-a D despre cât de importantă este educația, cât de importanți sunt educatorii și cât de importanți sunt ei, elevii.
Am scris pe tablă proverbe, zicători, citate despre educație, apoi le-am explicat.
Fiecare copil a primit câte o frunză de hârtie pe care a decupat-o, a colorat-o și a scris pe ea ce gândește, ce simte, o ghicitoare sau un proverb despre educație.
Împreună cu elevii și cu doamna consilier Bușoi Camelia am realizat un Copac al Educației, copac al educației copiilor noștri în care deocamdată cresc frunzele. Peste ani vom culege roadele. Sperăm să fie cât se poate de dulci!


Ziua Europeană a Limbilor/26 septembrie 2022


04.02.2022
Proiect de istorie vie dedicat Cavalerilor Ordinului Militar de Război ”Mihai Viteazul”, cea mai înaltă distincție militară de război a României:



03.02.2022
Ziua Internațională a Non-violenței în școală
Profesor coordonator, Andrei Jeanina Marinela
 În activitatea desfășurată de elevii ciclului gimnazial s-a conștientizat importanța prieteniei adevărate, fără ură, fără invidie și care are la bază o prietenie sinceră. Elevii și-au scris părerile, ideile, și-au exprimat sentimentele prin desene, colaje expuse pe holul școlii care îndeamnă la nonviolență, pace, acceptare, toleranță, respect, empatie, solidaritate.


02 februarie 2022
În perioada 14-18 februarie 2022 se desfășoară în unitățile școlare partenere Proiectul educațional județean ,,Constantin Brancusi. Semne și sensuri”. În cadrul acestui proiect se vor organiza activități educative dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuși: expoziții de arte vizuale, vizionarea de filme documentare despre viața și opera artistului, documentarea la biblioteca școlară cu diverse albume de arta și concursuri interactive având ca tema simbolistica brâncușiană.


24 ianuarie 2022
TOATE S-AU SCRIS ȘI SE VOR MAI SCRIE” dedicat UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE de la 24 ian. 1859
Expoziție tematica, recital de poezie, sceneta si recital de muzica


Pentru anul școlar 2021 – 2022, d-le prof. înv. Tîrlea Ramona, Crăciun Dorina, Semenescu Alina și Brândușescu Mariana, cadre didactice la Școala Gimnazială Nr.1, Motru, vă invită să pășiți, alături de “picii ” dumnealor, în noi aventuri în lumea cunoașterii. video

Sari la conținut