Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 MOTRU

JUDEȚUL GORJ


Proiecte și parteneriate


24.01.2024 “UNIREA Românimei e visul meu de fier” ! Mihai Eminescu.

Printre multele activități desfăşurate, care au marcat împlinirea unui ideal măreț al unei generații de excepție, generația paşoptistă, anume Unirea Moldovei cu Țara Românească, “cheia boltei fără de care s ar prăbuşi întreg edificiul național”, elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru și-au dat mână cu mână într-o horă simbolică a recunoştinței față de înaintaşi, față de generațiile trecute care au făurit România modernă, apoi România Mare! (link)

Unirea Principatelor Române. Cum s-a format România?


22.12.2024 ”De Crăciun toate drumurile duc acasă” (link)


21.12.2023 “Şcoala lui Moş Crăciun”! (link)


19.12.2023 Vizită la Parlamentul României – clasele a VI-a A, VI-a C, VII-a D, VIII-a B (link)


19.12.2023 Clasa I -a A, în vizită de lucru la Cofetăria Ghiocela (link)


25.11.2023 Concursul Județean de Istorie ”MONUMENTELE GORJULUI VORBESC” a ajuns la ediția a II-a, un parteneriat între Societatea de Științe Istorice-Filiala Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj alături de Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” Gorj, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Asociația ȘCOALA GORJEANĂ și Fundația Cultural-Științifică ”GHEORGHE MAGHERU”. Echipajul școlii noastre, format din Sanda Ștefania și Stanciu Alessia, coordonat de Dir. Prof. Raț Jana Daniela, a ocupat LOCUL I (link)


În cadrul campaniei “Săptămâna educației globale – 2023”, la nivelul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru vor fi derulate mai multe activități, toate sub semnul păcii – “Pace pentru planetă. O planetă a păcii!” Activitatea își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la educația globală ca instrument de solidaritate și schimbare, să contribuie la o lume mai durabilă, pașnică și echitabilă, promovând astfel un comportament pacifist, toleranța și respectul reciproc.
Astăzi, 16.11.2023, clasele de învățământ gimnazial au marcat “Ziua Internațională a Toleranței“, tema centrală fiind PACEA şi lectia toleranței! (link) 
 

15.11.2023 Activitate de prevenție şi conştientizare a pericolului pe care îl presupune consumul de droguri şi substanțe interzise, derulată la nivelul Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru, în parteneriat cu ISJ Gorj, Biroul-Siguranță Şcoară din cadrul IPJ Gorj, serviciul SPAS din cadrul Primăriei Municipiului Motru, Jandarmeria Motru, Spitalul Municipal Motru şi Casa de Cultură a Municipiului Motru. Elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru şi cadrele didactice implicate în această acțiune au transmis un mesaj fără echivoc: “NU drogurilor! DA vieții!


Procedura Erasmus+

prezentarea consorțiului V1

prezentarea consorțiului V2


Și azi, 19 octombrie 2023, ne-am întâlnit cu domnul Alex. Elevii a șase clase gimnaziale au spus prezent la cea de a doua activitate de Educație financiară. Ne-am adunat în laboratorul de informatică să vorbim despre bani, buget, cheltuieli, venituri, economisire, bănci. Timp de 3 ore, elevii au aflat informații prețioase, absolut necesare consumatorului activ și responsabil. Au formulat întrebări, au primit răspunsuri, s-au bucurat de o experiență utilă.
Vă multumim, domnule Alex! Așteptăm cu nerăbdare următoarea activitate!


“Ziua mondială a animalelor, 4 octombrie” a fost marcată de elevii şcolii noastre printr-o activitate deosebită, unde animăluțul de companie al fiecăruia a fost în centrul atenției. Elevii Şcolii Gimnaziale Nr.1 Motru, clasele a IV-a A, a V-a C, a V-a E şi a VI-a B, îndrumați de cadrele didactice, Bejenaru Felicia, Zăvoianu Maria, Andrei Jeanina, Zăvoianu Ilie, au desfăşurat un program artistic şi au participat la o activitate de informare despre animalele de companie, susținuă de doamna doctor veterinar Pasăre Mihaela, care a oferit cu amabilitate răspunsuri la toate întrebările elevilor noştri, mai ales în ceea ce priveste îngrijirea animalelor şi responsabilitatea pe care ne o asumăm pentru acestea.


27 septembrie 2023 ”ABC financiar pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr 1 Motru” (articol)


24 – 28 iulie 2023 ”Școala de Vară (RE)Creativă”


27 martie 191827 martie 2023, 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România! Activitate de suflet și simțire românească între cele două maluri ale Prutului derulată în cadrul parteneriatului dintre Direcția Generală de Educație a raionului Strãşeni, ISJ Gorj, ISJ Buzau, ISJ Iași. Elevii clasei a VI a D de la Școala Gimnaziala Nr.1 Motru au participat la o activitate cu înaltă încărcătură patriotică pentru a marca acest moment istoric de trăire românească! 🇷🇴🇷🇴🇷🇴 Dir. prof. Raț Jana Daniela


Astăzi, 30 ianuarie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a nonviolentei în școli, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru au desfășurat activități destinate creșterii siguranței în unitățile de învățământ preuniversitar și îmbunătățirea climatului educațional, prin conștientizarea consecințelor violenței psihologice – bullying.
Activitățile vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni


Prof. Înv. Primar Voicu Alina
Elevii clasei a III-a B au participat la activitatea ,,Viața fără violență “, în cadrul căreia s-a urmărit promovarea unei culturi a non-violenței.


Parada dovlecilor și costumelor de Halloween


Activităţi de Ziua Educației (5 octombrie 2022)
Prof. Înv. Primar Voicu Alina
5 Octombrie… elevi și profesori sărbătoresc EDUCAȚIA …singura capabilă să schimbe lumea.
Elevii au aflat care este însemnătatea acestei zile și cât de importantă este educația pentru progresul omenirii. Au descoperit citate celebre și realizat o expoziție de lucrări dedicate lecturii.


Prof. Înv. Primar Tîrlea Ana
Pe 5 octombrie se sărbătorește în fiecare an Ziua Internațională a Educației. Le-am vorbit elevilor clasei a III-a D despre cât de importantă este educația, cât de importanți sunt educatorii și cât de importanți sunt ei, elevii.
Am scris pe tablă proverbe, zicători, citate despre educație, apoi le-am explicat.
Fiecare copil a primit câte o frunză de hârtie pe care a decupat-o, a colorat-o și a scris pe ea ce gândește, ce simte, o ghicitoare sau un proverb despre educație.
Împreună cu elevii și cu doamna consilier Bușoi Camelia am realizat un Copac al Educației, copac al educației copiilor noștri în care deocamdată cresc frunzele. Peste ani vom culege roadele. Sperăm să fie cât se poate de dulci!


Ziua Europeană a Limbilor/26 septembrie 2022


04.02.2022
Proiect de istorie vie dedicat Cavalerilor Ordinului Militar de Război ”Mihai Viteazul”, cea mai înaltă distincție militară de război a României:03.02.2022
Ziua Internațională a Non-violenței în școală
Profesor coordonator, Andrei Jeanina Marinela
 În activitatea desfășurată de elevii ciclului gimnazial s-a conștientizat importanța prieteniei adevărate, fără ură, fără invidie și care are la bază o prietenie sinceră. Elevii și-au scris părerile, ideile, și-au exprimat sentimentele prin desene, colaje expuse pe holul școlii care îndeamnă la nonviolență, pace, acceptare, toleranță, respect, empatie, solidaritate.


02 februarie 2022
În perioada 14-18 februarie 2022 se desfășoară în unitățile școlare partenere Proiectul educațional județean ,,Constantin Brancusi. Semne și sensuri”. În cadrul acestui proiect se vor organiza activități educative dedicate marelui sculptor Constantin Brâncuși: expoziții de arte vizuale, vizionarea de filme documentare despre viața și opera artistului, documentarea la biblioteca școlară cu diverse albume de arta și concursuri interactive având ca tema simbolistica brâncușiană.


24 ianuarie 2022
TOATE S-AU SCRIS ȘI SE VOR MAI SCRIE” dedicat UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE de la 24 ian. 1859
Expoziție tematica, recital de poezie, sceneta si recital de muzica


Pentru anul școlar 2021 – 2022, d-le prof. înv. Tîrlea Ramona, Crăciun Dorina, Semenescu Alina și Brândușescu Mariana, cadre didactice la Școala Gimnazială Nr.1, Motru, vă invită să pășiți, alături de “picii ” dumnealor, în noi aventuri în lumea cunoașterii. video

Sari la conținut